Delaj kot bi večno živel in moli kot, da boš jutri umrl

Važno je, kaj smo, ne kaj imamo. Ob smrti bližnjega človeka je to razvidno, saj v praznini, ki nastane,  zaslutimo, kaj je človek bil, kaj je tisto res vredno in v Ljubezni, kar bo odnesel s seboj pred Očeta. Ostane kar je imel, a to lahko postane za druge le bled spomin nanj ali celo nepotrebna navlaka. Zato je prepotrebna molitev za naše rajne, saj v njej oživljamo človeka v svojem spominu po tem kar je, se povezujemo z njim  in prestopamo mejo minljivosti, zazrti v večnost.

V teh dneh več razmišljamo o smrti in o našem odnosu do nje. Sodobna kultura  smrti in teme pa ravno to soočenje s smrtjo odriva in nas hoče zapeljati v lažno svobodo uživanja brez mej kot da smrti ne bi bilo in kot, da smo nič, ki gre v nič. V tem človek ne more najti dostojanstva in smisla svojega življenja, zato ga to nagiba le k ničvrednemu življenju, ki ne prinaša sadov ljubezni. Ta pot vodi v samoto, samoljubje, umiranje, depresijo …

Izberimo raje življenje, tako da se s svojo voljo odpovedujemo  svoji volji in sprejemamo Božjo voljo. Ozavestimo, da je čas dragocen. Izbirajmo resnične stvari, ki prinašajo mir in dobro ter zavrzimo vse kar prinaša nemir in nas vodi stran od Gospoda. Rodimo se in že smo že na poti k smrti, ne vemo ne ure ne dneva. Ob tem se vedno spomnim besed ljudskega reka »delaj kot bi večno živel in moli kot, da boš jutri umrl.« Delo naj bo vredno večnosti, prežeto z ljubeznijo in molitev  tako goreča, da bo vedno premagala strah pred smrtjo v veselem pričakovanju rojstva za večnost z Njim, Edinim, v katerem se umiri naše srce.

Emanuel – Nebeški Jeruzalem

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s