Skupina za razvezane Srce ob srcu

LOGOV Ljubljani bo začela z delovanjem skupina »Srce ob srcu« pod okriljem SRCA, Skupine Razvezanih v CErkvi. Prvo srečanje bo v ponedeljek 26. 9. ob 17. 45 h pri sv. Jožefu na Poljanah v Ljubljani. (Predvidoma bodo naslednja srečanja vsak 4. ponedeljek v mesecu.)
V svetu selfijev, potrošništva, nedosegljivih idealov popolnosti, osamljenosti ipd. zmanjkuje časa in prostora za usmiljenje, sočutje, za to, da srce ob srcu joka, za to, da bi bili slišani, sprejeti, razumljeni.Razveza je ena od najtežjih življenjskih izkušenj, je dejansko proces, ki lahko traja mnogo let. Bolečina, ki ni izpovedana, se zapiše v telo in zastruplja naše odnose. Nimamo se radi ker se oblagamo s krivdo. Ne sprejemamo drugih ker se primerjamo z njimi ali pa mislimo, da nas obsojajo. Bogu zamerimo ker nas je doletela ta preizkušnja, zato se raje smilimo sami sebi kot da bi sprejeli, da smo Zanj vedno ljubljeni in dragoceni.
Psihologija od trpljenja beži, duhovnost ga sprejme in uporabi kot priložnost za srečanje in razodevanje Božje moči v svojem življenju.
Skupina bo osnovana na temelju službe poslušanja z medsebojno podelitvijo lastne izkušnje.
Metoda duhovnega poslušanja je sad večletne dobre prakse v jezuitskih duhovnih vajah v vsakdanjem življenju ter v skupinah za moške oz. pri Odmikih za moške.
Skupina bo odprta za vse z izkušnjo razveze, ne glede na samskost ali ne in ne glede na časovno distanco, saj bolečina, ki je bila potlačena ne zastara.
Vernost ni pogoj, le pripravljenost slediti metodi, iskreno sprejeti in se odpreti Božjemu delovanju, ki edino lahko resnično prenovi naše življenje.
Vsi zainteresirani se čimprej prijavite na e-naslov: razvezani.srce@gmail.com, da boste prejeli gradivo za molitev, premišljevanje in podelitev v skupini na prvem srečanju.
 
Dobrodošli!
Povabljeni tudi na spletno stran skupine SRCE:  http://srcerazvezani.si/
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s