Resnična lepota prihaja iz globine duše

2016-09-12V nasprotju s tem, kar trdi svet, se lepota z leti ne zmanjšuje. Lepota se poglablja in rase. Resnična lepota prihaja iz globine duše, ki se jo lahko doseže samo tako, da se mnogo let živi dobro.
Taka lepota je redka, ker je redka ženska, ki se odloči, da bo svoje srce ohranila živo v tem nevarnem svetu. Prisotno. Odprto. Privlačno. Leta mora živeti v prisotnosti Boga, s pogledom svojega srca usmerjenim nanj. Ko strmimo v Jezusa, ko zremo v njegovo dobroto, njegovo slavo, smo spremenjeni v njegovo podobo, najlepšo osebo od vseh.
Glejte nanj, da boste žareli… (Ps 34,6)
Vsi smo že slišali, da je ženska najlepša, ko je zaljubljena. Res je. Sami ste videli. Ko ženska ve, da je ljubljena in globoko ljubljena, bo žarela iz notranjosti. Ta žar izvira iz srca, ki je dobilo odgovor na svoja najgloblja vprašanja. »Sem lepa? Sem vredna, da se boriš zame? Sem bila in bom še naprej romantično ljubljena?« Ko je na ta vprašanja odgovorjeno z da, se v ženskem srcu naseli spokojen, miren duh.
In vsaka ženska lahko na ta vprašanja dobi odgovor da. Bila si in boš še dalje romantično ljubljena. Da. Našemu Bogu se zdiš ljubka. Jezus je prestavil nebesa in zemljo, da bi te pridobil zase. Ne bo odnehal, dokler ne boš popolnoma njegova. Kralj hrepeni po tvoji lepoti. Zdiš se mu očarljiva. (Povzetek iz knjige Očarljiva)

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s