CAMINO /Pamplona-Najera-Burgos/ 2. etapa

Sprehod po Pamploni  je  uvod v 2.etapo naše  romarske poti, kIMG_20161009_150301.jpgi je sedaj postala ravna, kamnita, enolična…kot da ji ni konca. Časovni pritisk, doseči cilj pred nočjo, diktira hiter in naporen tempo hoje. Stiske in bolečine se stopnjujejo proti skrajnostim. Počitki so zelo kratki. Ta pot me spominja na težke čase v življenju, ko se zdi, da se vse podira in da težavam ne bo konca. Ni več višin, kjer bi ti razgled dajal občutek nadzora oz. širine videnja, kje si in kam greš. Je samo ravna pot, na kateri postane pomemben samo naslednji korak.

Je vaja biti v sedanjem trenutku, saj ti pogled na preveč oddaljeni cilj jemlje pogum.
In tu postane pomembno zaupanje, da je Nekdo, ki vodi moje korake, da ne rabim skrbeti, ker bom ob pravem času prejela vse potrebno. Gospod poskrbi, le nogo moram dvigniti v naslednji korak, da sodelujem z Njim.
Grozdje ob poti je slastno in vabeče, je kot mana v tej puščavi, božje krepčilo, v moči katerega lahko potujem dalje. Je priložnost, da se ustavim in zahvalim. Spominja me na  evharistijo, na Besedo, na vse zakramente, ki so mi dani, da bi lažje hodila to življenjsko pot, še posebej v stiski. Gospod je z menoj, vedno in povsod!
IMG_20161009_151510.jpg

 

 

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s