Srečanje krščanske, duhovne skupine za ženske Fabiola v januarju

ruta.jpgDraga žena, sestra v Kristusu, vabim te na srečanje,  ki bo v četrtek, 16. januarja, od 18 h do 20 h, na Ježici v Ljubljani, v župnišču;  do sobe (učilnice) se pride skozi drugi vhod in po stopnicah v prvo nadstropje.
https://goo.gl/maps/iEgdE525UKT2

Okvirni program srečanja:
– meditativni plesi – 30 min
(Če lahko prineseš s seboj dolgo krilo, ti bo ples še v večje veselje. Nekaj dolgih kril bo tudi na voljo.)
– duhovni pogovor glede na gradivo ob svetopisemski ženi RUTI – 60 min
–  mini delavnica – naravna nega in lepotičenje – nekaj iz mojih izkušenj – 30 min

PROSIM, POTRDI MI Z SMSOM SVOJO UDELEŽBO NA SREČANJU, DA TE PRIČAKUJEMO.
Moja tel. številka: 041 955 219.

Prihodnja srečanja bodo vsak 3. četrtek v mesecu od 18 h do 20 h na Ježici.
Dobrodošla!

Gradivo dobiš s prijavo v skupino, piši na e-naslov voditeljice skupine:karmen.kristan@gmail.com

/Rut 1-4/

bible_booz_se_reveille_et_voit_ruth-19266 ChagallRutina zgodba je čisto preprosto ženska zgodba zapeljevanja in Bog jo s tem, ko ji nameni ne le svojo knjigo, temveč jo še omeni v rodovniku, daje za vzor vsem ženskam, da bi ji sledile.
V tisti kulturi, pa tudi danes, ni  popolnoma normalno za lepo mlado samsko žensko, da sredi noči, ko ni nikogar v bližini,  pristopi k samskemu moškemu (ki je preveč popil) in mu zleze pod odejo. Prav tako Visoka pesem ni le teološka metafora, ki se nanaša na Kristusa in njegovo nevesto. Preberimo samo vrstico, kot je »Tvoja postava je podobna palmi in tvoje prsi grozdom. Dejal sem: Zlezel bom na palmo, potrgal njen sad« (Vp 7,8-9, EKU) in ne bo težko poiskati konkretno ljubezensko situacijo.
Toda ne, Ruta in Boaz tisto noč nista imela spolni odnos, zgodilo se ni popolnoma nič neprimernega. Vendar to prav tako ni bila družabna večerja. Cerkev je resnično pohabila ženske, s tem ko jim pravi, da je njihova lepota nečimrna, ter da so najbolj ženstvene, ko »služijo drugim«. Ženska je v svoji najboljši moči, ko je ženska. Boaz potrebuje nekaj pomoči, da spravi stvari v tek, Ruta pa ima nekaj možnosti. Lahko ga nadleguje: Vse, kar počneš, je, da samo delaš, delaš, delaš. Zakaj se ne postaviš in si moški? Lahko bi tarnala: Boaz, prooosim, pohiti in se poroči z mano. Lahko ga kastrira: Mislila sem, da si resničen moški, domnevam, da sem se zmotila. Lahko pa uporabi vse svoje čare kot ženska ter doseže, da bo on uporabil vse, kar kot moški ima. Lahko ga vzburi, navdihne, mu da zagon … ga zapelje. Vprašajte svojega moškega, kaj ima raje.

…se nadaljuje…

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s