O MENI

Kolaži

MOJA DUHOVNA POT

DSCI0115MAJHNA SEM BILA: Moja starša sta bila krščansko vzgojena, vendar vere nista živela. Vero mi je z vzgledom posredovala babica. Na svojo željo sem obiskovala verouk.

MLADOST JE NOROST, ČEZ VODO SKAČE KJER JE MOST: Po birmi sem se oddaljila od Cerkve in iskala smisel življenja oz. pot do same sebe v novodobnih ponudbah »hitrega razsvetljenja« preko raznih oblik meditacije, bioenergije, spiritualizma ipd. Carlos Castaneda je bil moj priljubljenDSCI0128 pisatelj. Veliko sem brala knjige, ki sem jih takrat lahko našla v knjižnicah ali dobila v roke preko prijateljev in so imele pridih transcendentnega, duhovnega. Ta pot me je pripeljala le do bežnih »nirvanskih« zadovoljstev ob vrtenju okrog sebe in se je končala v hudi potrtosti.


PO MARIJI K JEZUSU:
V študentskih letih sem živela sama v hiši na Igu. Moja stanodajalka je bila verna žena, ki je globoko ljubila Marijo. Pripeljala me je na Kurešček in me nagovorila, da sem izdelala jaslice-lutke, ki sva jih postavile med ruševine nekdanje cerkve. Kurešček je postal moj sveti kraj srečanja z Marijo in po njej z Jezusom. V meni se je nekaj prebudilo, kupila sem si svoje prvo Sveto pismo Nove zaveze in ga začela prebirati.

Dunči &mamiiRAZPETOST MED MALIKI IN BOGOM: Moja duhovnost postane mešanica novodobnih, duhovnih vsebin in »od bistva oddaljene« krščanske obredne prakse. V tem duhu sem se cerkveno poročila in postala tudi mati kar je bila v mojem življenju prva izkušnja brezpogojne ljubezni, ki me je precej spremenila.

BOŽJI DOTIK: Po 4 letih je moj zakon pristal v hudi krizi in v tem hudem trpljenju, sem se zavedla svoje grešnosti in opravila življenjsko spoved. Ob iskrenem kesanju sem začutila , da sem ljubljena od Očeta in da je v tem moje dostojanstvo, ki presega vse drugo. Želja po spremembi svojega življenja v luči te Ljubezni, me ni več zapustila. Goreče sem začela iskati,  kako priti bližje k Bogu, nazaj k Očetu.

img027MOJ JEZUS: Evharistija in Beseda se me globoko dotikata. Prepoznala sem Sina, ki je postal moj veliki prijatelj, tolažnik, zaupnik, vodnik, učitelj, vir moči….V svoji stiski zaradi nesrečnega zakona sem se  pogosto zatekala k Njemu, ki mi je naklanjal obilje milosti. Želela sem dati nek ljubeč odgovor v dejanju, se povezati z brati in sestrami, zato sem se v naslednjih letih izmenično ali stalno vključila v :

–     bratovščino Ježev (ZBOKSS),

–     med bralce beril,

–     ŽPS župnije Sveti Duh (Stožice),Družina je dobrina

–     župnijsko Karitas

–     biblično skupino, ki jo je vodil Rudi Koncilja

–     zakonsko skupino Midva

–     postavitev in urejanje župnijske spletne strani

–  oblikovanje plakatov za župnijske dogodke, oblikovanje grafičnih motivov za oratorij…

Vse te dejavnosti so pripomogle k mojemu duhovnemu razvoju, naučila sem se veliko dobrega in spoznala številne prijatelje, s katerimi sem lahko delila tudi verska izkustva, dvome, hrepenenja ipd. Izkusila sem pomen občestvene povezanosti, da smo vsi skupaj Kristusovo telo, Eno v različnosti.

PRIDI SVETI DUH: Leta 2006 sem se po enomesečni bolniški v hudih bolečinah zaradi poškodbe hrbtenice-hernije udeležila seminarja karizmatičnega duhovnika  f. Jamesa Manjackala na Kureščku in že prvi dan pri molitvi za ozdravljenje doživela »ogenj Svetega Duha«. Prejela sem fizično ozdravljenje hernije, ozdravljenje mnogih notranjih ran (npr. zamere do staršev) ter spreobrnjenje k večji globini v hoji za Njim.

HOJA ZA JEZUSOM: Po tem doživetju sem začela vsak dan hoditi k maši; evharistija plakatpostane moja življenjska potreba. Več molim, vsak dan berem Sveto pismo, večkrat hodim k spovedi, prebiram veliko krščanske, duhovne literature, iščem možnosti za molitev pred Najsvetejšim, udeležujem se duhovnih vaj, romanj. (Assisi-»Po Frančiškovi poti«, Po Ignacijevih stopinjah), seminarjev ipd.

Začutila sem tudi močno željo, da pričujem o Božji ljubezni, da se dam na razpolago za služenje po svojih najboljših močeh:

-Udeleževala sem se raznih seminarjev in slavljenj PVD in sodelovala kot animatorka na seminarju »Glej Luč«.

-Dve leti sem bila v neokatehumenski skupnosti.

-Sodelovala sem in sodelujem pri organizaciji in izvedbi Svetopisemskih maratonov, dva krat sem tudi oblikovala grafično podobo maratona.

img_1614-Pri odraslih skavtih Slovenije sem v IO ZBOKSS skrbela za grafično podobo, stike z javnostmi, bila poverjenica za Alpe Adria skupnost, voditeljica bratovščine, sodelovala sem pri organizaciji in pripravi romanj in DV pod vodstvom br. Primoža Kovača ter aktivno sodelovala v raznih skavtskih, dobrodelnih akcijah-služenjih.

-V prostovoljnem delu za razne evangelizacijske dogodke najdem veliko veselja. (npr. »Skupaj za krščansko Evropo«, CGP za LMB, dobrodelne pobude SVDS).

-Udeleževala sem se duhovnih programov v Ignacijevem domu duhovnosti (IDD) in sodelovala pri promociji in grafičnem oblikovanju za IDD.

POT KRIŽA

  • Ločitev
  • Izguba službe
  • Različna izdajstva
  • Krivice na sodiščih
  • Izguba stanovanja
  • Smrt mame

SLUŽENJE ALI BITI ČLOVEK ZA DRUGE

AVDIO_FOTO PREDSTAVITEV DUHOVNIH VAJ S POSTENJEM

  • KOT DUHOVNA SPREMLJEVALKA Opravila sem 3 letni jezuitski, izobraževalni program Duhovno spremljanje. Spremljam dodeljene udeležence ter skupine v okviru adventnih in postnih duhovnih vaj v vsakdanjem življenju.

IMG_4337.JPG